VOEDINGSDESKUNDIGE - DIËTISTE - DIABETESEDUCATOR - SPORTDIËTISTE

Overgewicht & Obesitas

Voedingsadvies voor een gezond gewicht, alsook voedingsadvies bij pre- en postoperatieve bariatrische heelkunde.

Sport

Een correcte samenstelling en een juiste timing van je voeding voor, na en tijdens het sporten zijn van cruciaal belang voor je sportprestaties. 

Diabetes

Voedingsadvies bij prediabetes en diabetes type 2. Een correcte voeding afgestemd op de medicatie zorgt mee voor een optimale regeling van bloedglucosewaarden, essentieel om complicaties op lange termijn zo lang mogelijk uit te stellen.

Gezonde voeding

Wilt u weten wat een gezond en evenwichtig voedingspatroon juist inhoudt en op welke manier u gezonde keuzes maakt? Wilt u zorg dragen voor uw lichaam en gezond eten? Dan kan u ook hiervoor informatie komen inwinnen.

Hoge bloeddruk/cholesterol

Een aangepast voedingspatroon bij verhoogde bloeddruk of verhoogd cholesterolgehalte kan helpen voor stabilisatie of verbetering van uw (bloed)waarden.

En nog veel meer...

Ook voor voedingsallergieën en -intoleranties, nierinsufficiëntie, maag-/ darmstoornissen, vegetarische voeding, etc. kan u bij ons terecht.

Werkwijze

Tijdens een eerste consultatie wordt er kennis gemaakt en geluisterd naar uw doelen en verwachtingen. Uw eet- en leefgewoontes worden bevraagd om aan de hand hiervan een gepersonaliseerde aanpak te kunnen voorstellen. Uw parameters (gewicht, buikomtrek, spiermassa, ...) worden gemeten en besproken. U krijgt reeds handige tips en tricks, zodat u hier thuis mee aan de slag kan. 

 

Tijdens de vervolgconsultaties worden uw evoluties en struikelblokken meer in detail geanalyseerd. U krijgt gerichte adviezen en praktische tips op maat van uw noden en mogelijkheden. Stap voor stap werken we aan een gezonde levensstijl, daarom zijn de opvolgconsultaties van cruciaal belang voor uw succes.

 

Tarieven

Tarieven zijn conform de richtlijnen van de Vlaamse Beroepsvereninging van de Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD).

De meeste mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling. Informeer hiervoor bij uw mutualiteit of tijdens uw afspraak bij de diëtiste.

Voor patiënten in een voor- en/of zorgtraject (diabetes of chronische nierinsufficiëntie) alsook kinderen met overgewicht of obesitas bestaan geheel of gedeeltelijke terugbetalingen.